Krúžek sa představuje! – Květen 2020

Myslím, že k tomu nemusím nic víc dodávat. Jdeme na to!

Adéla Kročová

Ahoj, jsem Áďa, studuju na univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, obor všeobecná sestra. Mezi mé záliby patří především folklór a obecně pohyb. Do Krúžku chodím už 4. rokem a začalo to ve chvíli, kdy jsme se s kamarádem takzvaně „hecli“, že začneme dělat něco nového. Vybírali jsme mezi hrou na ukulele, čtenářským klubem a Krúžkem Dolněmčan. Po velmi náročném tahání sirek vyhrál Krúžek. Oba jsme toho nikdy nelitovali, protože nám účinkování v tomto souboru přineslo spoustu nových zážitků, zkušeností a zejména fantastických přátelství.

Romana Marečková

Zdravám vás! Jmenuji se Romča, studuju na Obchodní akademii v Uherském Hradišti a mezi mé záliby patří tancování, zpěv, sport a zvířata. O Krúžku jsem se dozvěděla před třemi lety, přes Káju Zelinkovou. Ta mě a jejího bratra Matěje pozvala na jejich vystoupení v Uherském Hradišti. Řekli jsme si, že by to mohlo být fajn, tak jsme na to kývli. Krúžku a dalším vystupujícím se vše parádně vydařilo a nakonec se z toho vyklubala pořádná párty. Krúžkaři nás ve svém „veselém stavu“ nalákali na jejich taneční zkúšku a následně i Dožínky, které se zrovna v ten rok konaly. Od té doby jsme součástí skvělé party lidí, které baví udržovat naše tradice, tancování v kroji a společné radování v průvodech, ať už na Slavnostech vína nebo v rámci našich Hodů.

Josef Mička

Ahoj! Jsem Jožka jsem z Nivnice. Občas se mi přezdívá Komínek z Nivnice. Jistá spojitost mezi Nivnicí a Komínkamaexistuje, jelikož můj dědeček je František Kadlček pocházející z Dolního Němčí. Do Krúžku jsem se dostal díky Káji Zelinkové, která mě před dvěma lety přemluvila, abych šel na dolněmčanské hody tančit do chasy. A pravda je, že se mi to poskakování a zpívání velmi zalíbilo. Asi jsou na vině strážnické geny po taťkovi. K tomu všemu samozřejmě nechybí skvělá parta, která dělá každou zkoušku a vystoupení skutečným zážitkem.

Marek Stojaspal

Ahoj, já jsem Marek, do Dolněmčanu chodím druhým rokem. Začínal jsem jako člen hodové chasy na hodech v roce 2018. Tehdy jsem se více s folkórem sblížil a od té doby si rád posedím a zatančím u cimbálu.

Pavel Stojaspal

Ahoj, já jsem Pavel. Do Krúžku jsem poprvé zavítal na Hody v roce 2018 a to ve formě, kdy jsem po dvou absolvovaných tanečních dokázal polku pouze imitovat a pokud holka dobře vedla, tak to i jako polka vypadalo. Nicméně i tak mě v Krúžku uvítali a já se díky nim protancoval do stavu, že se za svoji polku už nemusím stydět. A dokonce i při zpěvu už umím víc, než jen otevírat pusu.

Anna Stojaspalová

Ahoj, jmenuji se Anička. Do Dolněmčanu jsem se dostala před dvěma lety, kdy jsem tančila na Hodech v chase.  Tak moc se mi v Krúžku zalíbilo, že jsem tam i zůstala. Díky Krúžku jsem se nejen naučila nové tance, ale také jsem se seznámila s novými lidmi a nabyla spoustu nezapomenutelných zážitků.

Eliška Straková

Ahoj, jmenuji se Eliška Straková. Pokud vám moje příjmení nic neříká, nezoufejte. Jsem totiž z Ostrohu. Studuju třetím rokem vodařinu v Brně na VUT. O Krúžku jsem se dozvěděla na střední škole díky Káji Zelinkové a nadchnul mě natolik, že jsem se v září roku 2018 přidala. I když mi cesta na zkoušky trvá na kole přes jednu hodinu, jsem ráda, že se díky Krúžku stal folkór mým největším koníčkem. Nestává se, že by mi například u vaření nezněly v hlavě například „Dolněmčanské“, „Korytňanské“ nebo třeba „Nivnické“. Navíc jsem poznala skvělou partu lidí, se kterými jsem zažila a určitě ještě zažiju spoustu legrace.

Matěj Zelinka

Ahoj, já jsem Bratr sestry, ale rodiče mi říkají Matěj. Studuju grafický design ve Strážnici, takže mám dávku folklóru každý den. Kromě folkóru miluju cestování a jen tak ze zábavy spaní pod hvězdai u ohně (to mám po tatínkovi). Do Krúžku chodím už druhým rokem. Sice jsem nepatřil mezi starší krúžkaře, ale rychle jsem se zařadil do mladé partyje současných krúžkařů. Dneska jsem hrdý, že jsem součástí hlavních párů a mimo to už rok vrchní grafik designér. Žádné logo zatím sice nemám, ale mé práce určitě poznáte.

Karolína Zelinková

Ahoj, já jsem Kája. Studuju v Brně obor Učitelství pro 1. stupeň a jsem ve třetím ročníku. Své učitelské nadání využívám a při svých koníčcích, což je tanec a učit děti/mládež tancovat. Také hraju na kytaru a začínám s klavírem nebo si ráda zpívám (což neznamená to samé, jako umět zpívat). Do Krúžku chodím od svých 15 let. Dostala jsem se tam už ani nevím jak (jelikož je mi 22 let), ale jsem tam poslední, která zažila bývalou partyju krúžkařů. Můžu vám říct, že akce s nimi byly mými největšími zážitky. V duchu kamarádské atmosféry BEZ soutěžení a předvádění se, kterou jsem zažila s bývalými krúžkaři, se snažím vést zkúšky i teď. Ano, vypracovala jsem se totiž až do pozice vedoucí a choreografky v Krúžku Dolněmčan. K této pozici jsem se dostala samozřejmě díky mým tanečním a organizačním schopnostem (určitě ne jen proto, že to už nikdo jiný nechtěl dělat 😉 😀 ). S vedením mi ještě vypomáhá Táňa Milošová a Markétka Kadlčková. Jak už jste se dočetli od mého bratra, v poslední době se nám partyja v Krúžku omladila a my jsme se společně vše začali učit od znova, začali jsme si tvořit své vlastní krúžkovské zvyklosti a budovat nová přátelství. V Krúžku se cítím opravdu dobře, protože se tam před nikým nemusím stydět. Všichni se tam bereme takoví, jací jsme. Obávat se posměchu mě ani nenapadne. Jsou to prostě fajn lidi a já je mám ráda.

To by bylo tedy od nás vše. Na závěr vás všechny naše mladé z Dolněmčí (ale aj přespolní) chcu pozvat mezi nás. Myslím, že obrázek o Krúžku si už zvládnete udělat sami z toho, co jste se výše dočetli. Netřeba přidávat už nic. Tak tanci zdar!

Za Krúžek Karolína Zelinková